Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύριο κρίνεται το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησαν σήμερα μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές

apergiaΧωρίς συγκεκριμένη πρόταση από την Ομοσπονδία τους για το μέλλον της απεργιακής τους κινητοποίησης, συνεδριάζουν σήμερα οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κατά την οποία θα ληφθεί και η τελική απόφαση.

Η χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε χωρίς κοινή πρόταση προς τις ΕΛΜΕ. Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα 5μερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία 3ημερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.

Η απεργιακή κινητοποίηση δείχνει, πάντως, εμφανή σημάδια κάμψης. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησαν σήμερα μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές.

Για κάμψη έκανε λόγο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Σύμφωνα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, στη Γ΄ Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 44% από 59% χθες, στα Τρίκαλα στο 22% από 40%, στη Λάρισα στο 27% από 47% και στην Χαλκιδική στο 40% από 65%. «Κάθε μέρα απεργίας αφαιρεί από την τσέπη των απεργών από 60 έως 70 ευρώ. Με τόσες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς, δεν είναι εύκολη μια απεργία διαρκείας» τόνισε.

Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε, ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Από πλευράς συμμετοχής, «η χθεσινή ήμερα ήταν πολύ καλή και η σημερινή καλή» ανέφερε ο Χ.Κόκκινος. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, χθες απήργησε το 85% των δασκάλων και σήμερα το 65%.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By