Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αύριο οι πρώτες προσπάθειες «σύλληψης» του κροκόδειλου της Κρήτης

Σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

sifis

Ξεκινούν αύριο οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και «σύλληψη» του κροκόδειλου που τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν άνδρες της πυροσβεστικής στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.

Ο «Σήφης» όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη, οι προσπάθειες εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο τελικά να υπάρχει στο φράγμα ποταμών, ζευγάρι κροκοδείλων. Προς το παρόν όμως, πέρα από τις φημολογίες, σοβαρές ενδείξεις δεν υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου κροκόδειλου.

Ήδη πλέγματα και κάμαρες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.

By