Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αύριο στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς

Να αποφύγει τη λήψη νέων μέτρων ή έστω να λάβει παράταση στην ανακοίνωση τους επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλλες.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και εντάσσεται στην προετοιμασία για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, από την 1η Ιανουαρίου 2014, ωστόσο καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη της τρόικας,  ο κ.Σαμαράς αναμένεται να υποστηρίξει κατά τις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχος ότι η ελληνική κυβέρνηση δε χρειάζεται και δε μπορεί να λάβει νέα μέτρα.

Το επιχείρημα της Αθήνας είναι πως από τη στιγμή που είναι απολύτως συνεπής στην εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με το ίδιο το πρόγραμμα δεν προβλέπεται η λήψη νέων μέτρων, ενώ το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει προβλέπεται επίσης από το ίδιο το πρόγραμμα ότι θα καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί  με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι,

Οι εξελίξεις στην οικονομία και στην εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός σήμερα στις 13:00 με την Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη και στις 17:15 με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας  Valéry Giscard d’Estaing. Ο κ.Σαμαράς αναμένεται να θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο στην ομιλία του σήμερα το απόγευμα στις 17:45 στο συνέδριο που πραγματοποιεί η «International Herald Tribune» σε συνεργασία με την «Καθημερινή» στην Στοά του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποια θα συζητηθεί η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και η στρατηγική διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By