Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αύριο ψηφίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την υποψηφιότητα Γιούνκερ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επέλεξε επίσημα τον κ. Γιούνκερ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 27 Ιουνίου

eurokoinovoulio

 

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ετοιμάζεται να επικυρώσει την Τρίτη την τοποθέτηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επέλεξε επίσημα τον κ. Γιούνκερ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 27 Ιουνίου και τώρα ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πρέπει να συγκεντρώσει 376 ψήφους ευρωβουλευτών (ειδική πλειοψηφία) -από τους 751- προκειμένου η υποψηφιότητά του να εγκριθεί και από το Κοινοβούλιο.

Πριν από την μυστική ψηφοφορία επί της υποψηφιότητας του κ. Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12.30 μ.μ (τοπική ώρα Γαλλίας), ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων θα λάβουν το λόγο στα πλαίσια συζήτησης που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ..

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε τις προτεραιότητές του στη διάρκεια ακροάσεων που διοργάνωσαν διάφορες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να λάβει υποστήριξη για το πολιτικό του πρόγραμμα.

By