Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Γεωργιάδης: Καμιά άλλη περικοπή στην Υγεία

Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στο υπουργείο Υγείας δήλωσε μετά τη συνάντηση με την τρόικα

adonis 1

Σε συμφωνία για καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα.

Χθες άλλωστε κατά τη συνάντηση πυο είχε με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, διεμήνυσε ότι στη χώρα μας είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας.

Για τον ΕΟΠΥΥ έχει προαναγγείλει ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Την Κυριακή πάντως κατέστησε σαφές ότι αν χρειαστεί να κλείσει νοσοκομεία θα το κάνει και πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για τις δαπάνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By