Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Α. Κακλαμάνης: Να απομακρυνθεί ο Χαρδούβελης

«Υπηρετεί είτε ίδια συμφέροντα ενσυνειδήτως ή αλλότρια ασυνειδήτως»

kaklamanis-apostolos

Για επιζήμια τακτική ορισμένων υπουργών κάνει λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη από τον υπουργικό θώκο.

«Η τακτική ορισμένων υπουργών όπως ο επί των Οικονομικών να χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών (…) πρέπει ο Πρωθυπουργός αν τους απομακρύνει», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Σε δήλωσή του μάλιστα υπογραμμίζει ότι «σε αντίθετη περίπτωση, επωμίζεται ο ίδιος την ευθύνη ενός μείζονος θεσμικού προβλήματος, που αφορά τον οφειλόμενο κατά το Σύνταγμα σεβασμό της αυτονομίας του Κοινοβουλίου, που είναι ο άμεσος και πλέον αυθεντικός, των δύο άλλων πολιτειακών λειτουργιών, εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η Βουλή ο πλέον άμεσος και αυθεντικός εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας που αποτελεί τη βάση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και προειδοποιεί ότι όσοι επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και όσοι, απαξιώνοντας τη Βουλή, εντός ή εκτός αυτής με φασιστικού τύπου συμπεριφορές και γενικεύσεις, «υπηρετούν είτε ίδια συμφέροντα ενσυνειδήτως ή αλλότρια ασυνειδήτως, τα οποία μόνο μέσω μιας ελεγχόμενης Βουλής μπορεί να προωθηθούν, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος ή με τη στάση ελεύθερων εκφραστών της λαϊκής θέλησης μπορεί να αποκρουστούν».

By