Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Α ρε Αντωνάκη ζημιά που μας έκανες…

Το τέλειο παράδειγμα φοροδιαφυγής και ατιμωρησίας στην άμμο της Ψαρούς

Του Αντώνη Τάντουλου

mykonosAΤο περιστατικό με τον εθνικό τροβαδούρο στην Μύκονο δεν είναι μόνο μια άτυχη στιγμή όπου απλά ο καλλιτέχνης έδειξε δημοσίως το «μορφωτικό του επίπεδο». Επί της ουσίας, είναι η επιβεβαίωση πως κάποιοι-και δυστυχώς αυτοί είναι πάρα πολλοί-δεν έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί γύρω τους.

Ούτε μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως η κλεψύδρα έχει γυρίσει και πως η άμμος που κατρακυλά δεν είναι αστείρευτη σε αντίθεση με την αμμουδιά της Ψαρούς.

Επιπροσθέτως, δείχνει πως ο «δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος», δεδομένου πως το συγκεκριμένο κοσμοπολίτικο στέκι έχει συνδέσει το όνομά του με το απόλυτο παράδειγμα φοροδιαφυγής. Όταν πριν από μερικά χρόνια, και πάλι σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου, το ΣΔΟΕ είχε διαπιστώσει παραβάσεις της τάξεως του 100%. Δεν είχε κοπεί ούτε μισή απόδειξη με άλλα λόγια.

Αλλά είναι και το απόλυτο παράδειγμα της ατιμωρησίας μια και το πρώτο πρόστιμο που επεβλήθη για την κραυγαλέα περίπτωση ήταν 3 χιλ. ευρώ, ποσό που βέβαια αναθεωρήθηκε προς τα πάνω μετά όμως το ομαδικό «κράξιμο» που έπεσε. (Να που είναι και σε κάτι χρήσιμοι οι δημοσιογράφοι).

Η «τρίτη και… φαρμακερή» ήταν όμως την περασμένη εβδομάδα. Όταν ο Α. Ρέμος ειρωνεύτηκε δημόσια το κινητικό πρόβλημα του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών (αλήθεια γνωρίζει πως είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικού χτυπήματος) και εν συνεχεία έβρισε χυδαία την Καγκελάριο.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, τα Γερμανικά ΜΜΕ μας «κρέμασαν στα μανταλάκια» αξιοποιώντας την υπέροχη αφορμή και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφήσουν το θέμα να «κάτσει». Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές τους και ουκ ολίγοι υποψήφιοι στηρίζουν την προεκλογική τους καμπάνια στο ότι είναι λάθος να «ταΐζουμε» τους Έλληνες την ώρα που εκείνοι μας βρίζουν.

Πόσο τυχαίο είναι τώρα το ότι την Τρίτη το βράδυ ο Β. Σόιμπλε θυμήθηκε πως δεν είμαστε ακριβώς εντάξει και πως η δόση θα καθυστερήσει μερικές μέρες, αποτελεί μια προσέγγιση που μπορεί να ακούγεται «τραβηγμένη», αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε. Με τους μεγαλύτερους κομπλεξικούς του κόσμου.

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Στουρνάρας ξυπνώντας σήμερα το πρωί άρχισε να ψάχνει 2,5 δις. ευρώ για να καλύψει το έστω και σύντομο χρονικά κενό και κανείς δεν ξέρει τι λέει από μέσα του για την δημόσια… «παρέμβαση» του Αντωνάκη.

Ο τραγουδιστής μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σημειώνει:

«Χαίρε μεγάλε Αρτέμη Μάτσα “οι γερρρρμανοι ειναι φίλοι μας “…ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!!»

Παράλληλα, εξέδωσε ανακοίνωση, που δημοσιεύει το sfygmosradio.gr και η οποία έχει ως εξής:

«Δεν πίνω σαμπάνιες, δεν ανοίγω σαμπάνιες, δεν χύνω σαμπάνιες και δεν πληρώνω σαμπάνιες. Αυτό το κάνουν άλλοι. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να τραγουδώ και να προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο. Και προσπαθώ να το κάνω καλά. Γι” αυτό και μόνο μπορώ να απολογηθώ. Για όλα τα άλλα, το κάνουν οι άλλοι. Ούτε θέλω, ούτε πρέπει, ούτε είναι οι δουλειά μου να απολογηθώ.

Οσον αφορά το χιούμορ με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, είναι χιούμορ. Χιούμορ που εκφράζεται πολλές φορές στην υπερβολή, αλλά χιούμορ. Το χιούμορ του μέσου Ελληνα! Σε αυτούς ανήκω και εγώ και με αυτόν τον τρόπο αντιδράμε στη σκληρή, σημερινή πραγματικότητα στην οποία μας έχουν επιβάλλει να ζούμε»

Αντώνης Ρέμος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By