Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Σαμαράς: Έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε όλα.

 

samarasnd2Αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει να παρουσιάσει ανάπτυξη δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι « έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για αυτό . Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής  υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι να γίνει μια «μεγάλη έκρηξη -big bang δημιουργίας και ευημερίας. Κάποιοι ονειρεύονται τη “μεγάλη έκρηξη” που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας μας. Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη “Μεγάλη Έκρηξη” δημιουργίας και ευημερίας. Που θα φέρει μια νέα Ελλάδα: Καλύτερη, πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική προς τα έξω και δίκαιη απέναντι στους πολίτες της»

Όσον αφορά στα σενάρια ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν εντάσσεται στον άμεσο προγραμματισμό του. «Και δεν πιστεύω στους συχνούς ανασχηματισμούς. Όποτε χρειαστεί θα γίνει».

Σχετικά με το πρόγραμμα υλοποίησης του Μνημονίου, τονίζει πως προέχουν οι μεταρρυθμίσεις και η αντιμετώπιση αδικιών. «Τώρα κυνηγάμε την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων. Και, παράλληλα, προσπαθούμε, όπου μπορούμε, να εξουδετερώσουμε κάποιες επώδυνες επιπτώσεις του προγράμματος. Και ό,τι δεν μπορούμε να το εξουδετερώσουμε τώρα, το προγραμματίζουμε για αργότερα. Αλλά δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη. Και καμιά από τις αδικίες, που έγιναν και ακόμα υπάρχουν, δεν τις ξεχνάμε.»

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, λέγοντας «Προσέξτε: δεν είναι απλά αντίθετοι με τις επενδύσεις ή με τις αποκρατικοποιήσεις. Είναι κάτι χειρότερο: δεν προτείνουν κάποιο διαφορετικό σχέδιο, κάποια διαφορετική ιδέα. Είναι αντίθετοι σε όλα.»

Έρευνες για υδρογονάνθρακες

Τέλος, αναφερόμενος στην ΑΟΖ και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Μόλις προχθές το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση με την οποία αναγνωρίζονται τα δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Κι αυτό είναι ήδη πολύ σημαντικό. Πήγαμε στην Τουρκία κι είχαμε μιαν άμεση και ειλικρινή συνεννόηση με την τουρκική ηγεσία. Καμία από τις δύο χώρες δεν θέλει αυτήν τη στιγμή τριβές μεταξύ μας. Κι αυτήν τη συνεννόηση την επιτύχαμε, χωρίς υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.»

 

 

By