Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Σπηλιωτόπουλος: Γιατί παραιτήθηκα από βουλευτής

«Εγώ θα μιλάω με το χέρι στην καρδιά, θα σας κοιτάω στα μάτια και θα σας λέω αλήθειες. Εσείς αν θέλετε τις κρίνετε, αλλά αλήθειες θα πω»

aris spiliwtopoulos

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου στο Mega, αλλά και για την παραίτησή του από βουλευτής, ενώ εξήγησε και πώς έφτασε να πάρει αυτή την απόφαση αυτή.

«Κοίταξε να δεις Άρη, αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορείς να τα κάνεις και τα δύο. Δεν είναι δυνατόν να σε πιστέψουν οι πολίτες της Αθήνας ότι πραγματικά θέλεις να αφοσιωθείς στη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης σου, εάν εσύ δεν δείξεις τη γενναιότητα να κόψεις τον ομφάλιο λώρο με οτιδήποτε σε συνδέει με το παρελθόν και κυρίως πάνω και πέρα από όποιους κομματικούς καβγάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άρης Σπηλιτωτόπουλος.

«Παραιτήθηκα, γιατί δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη τελικώς δεν μπορούν να κρατηθούν. Το λέω αυτό γιατί περπάτησα αρκετά, συζήτησα αρκετά και συνειδητοποίησα ότι αν θες πράγματι να ανοίξεις ένα κεφάλαιο αυτοδιοικητικό στη ζωή σου, πρέπει να αφήσεις πίσω σου οτιδήποτε σε συνδέει είτε με κομματική αφετηρία, είτε από την άλλη πλευρά με την κεντρική πολιτική σκηνή. Πρέπει να πάρεις ό,τι καλό αποκόμισες από την κεντρική πολιτική σκηνή, την εμπειρία την οποία πια έχεις και από εκεί και έπειτα να ανοίξεις ένα κεφάλαιο το οποίο λέει αυτή την εμπειρία την εφαρμόζω ως πλήρους απασχόλησης».

Ο υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων κλήθηκε να εξηγήσει πώς πήρε αυτή την απόφαση: «Εγώ θα μιλάω με το χέρι στην καρδιά, θα σας κοιτάω στα μάτια και θα σας λέω αλήθειες. Εσείς αν θέλετε τις κρίνετε, αλλά αλήθειες θα πω. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», είπε σημειώνοντας ότι δεν ήταν κάτι που είχε προσχεδιάσει: «Κοιμήθηκα με τον προβληματισμό και την επόμενη ημέρα θα ανακοίνωνα τη δημοτική παράταξη “Αθήνα μπορείς”, αν πρέπει να κρατήσω και τις δύο ιδιότητες. Σηκώθηκα – και σας το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια και σας κοιτάω στα μάτια – στις 6:20 το πρωί, άρχισα να βολτάρω στο υπνοδωμάτιό μου, μίλησα στον εαυτό μου και είπα “κοίταξε να δεις Άρη, αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορείς να τα κάνεις και τα δύο. Δεν είναι δυνατόν να σε πιστέψουν οι πολίτες της Αθήνας ότι πραγματικά θέλεις να αφοσιωθείς στη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης σου, εάν εσύ δεν δείξεις τη γενναιότητα να κόψεις τον ομφάλιο λώρο με οτιδήποτε σε συνδέει με το παρελθόν και κυρίως πάνω και πέρα από όποιους κομματικούς καβγάδες».

By