Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α.Τσίπρας: «Γκάνκστερς» όσοι αποφάσισαν το «κούρεμα»

Επίθεση σε Eurogroup και κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για «εθνική ανευθυνότητα» κάνουν λόγο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Press conference of SYRIZA / Συνέντευξη  του ΣΥΡΙΖΑΔιπλή επίθεση σε Eurogroup και κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Αποκάλεσε «γκάνκστερς» του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ενώ παράλληλα εγκάλεσε την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι συναίνεσε στις πολιτικές «κουρέματος» των καταθέσεων.

Όπως τόνισε αναφερόμενος στο Eurogroup «εγώ θα έλεγα ότι κατά την άποψή μου δεν είναι ανίκανοι, αλλά γκάνγκστερς. Είναι κυνικοί. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολιτική αποκιοποίησης του ευρωπαϊκού Νότου. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους οι μισοί είναι γκάνγκστερς, οι άλλοι μισοί, δηλαδή οι εκπρόσωποι των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι φοβισμένοι και παραδομένοι. Όπως ο κ. Στουρνάρας και φυσικά ο κ. Σαμαράς, γιατί η πολιτική ευθύνη ανήκει στον έλληνα πρωθυπουργό, οι οποίο αποδέχτηκαν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση της Παρασκευής, αλλά τόσες μέρες που έχουν περάσει και ακόμα και σήμερα μετά το ιστορικό ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής δεν έχουν βρει ούτε μια μικρή λέξη να πουν»

Επανέλαβε πως το κυπριακό «όχι» αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων διαπραγμάτευσης που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο προσθέτοντας ότι «αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους κύπριους αδέρφια μας».

Μάλιστα σχολιάζοντας δημοσιεύματα στο διαδίκτυο όπου αναφέρονται κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι το κυπριακό κοινοβούλιο «απέρριψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» ο Α.Τσίπρας αναρωτήθηκε «τι ποτά πίνουν» όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

Αντιδράσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

«Παραλήρημα» αποκάλεσε την συνέντευξη τύπου του Α.Τσίπρα με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Επισημαίνει πως «δεν μας εξέπληξε το πρόσφατο παραλήρημα του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο.Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ευρώπη». Καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «λόγια του αέρα και πυροτεχνήματα» που αποτελούν «παράκρουση ανευθυνότητας» ενω σημειώνει πως το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται με ‘παχιά λόγια, ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών».

Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτευσης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνεται πως  «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να χρησιμοποιήσει τις δραματικές εμπειρίες που ζει η Κύπρος ως μοχλό για την άσκηση φτηνής και ανεύθυνης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα . Νόμισαν, με τραγική πολιτική κουτοπονηριά και απίστευτη εθνική ανευθυνότητα, ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως εργαστήριο δοκιμασίας της αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής τους που βασίζεται στην ερασιτεχνική ανάγνωση των διεθνών συσχετισμών.

Σήμερα που οι εξελίξεις τρέχουν λεπτό προς λεπτό και άρα χρειάζεται εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και αίσθηση κινδύνου, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταλάβει το λάθος της και να δηλώσει τη στήριξή της στον κυπριακό λαό και τα κυπριακά κόμματα που αγωνίζονται να βγουν από την περιδίνηση, επιχειρεί να οξύνει το εσωτερικό μέτωπο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η εθνική ανευθυνότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς κορυφώνεται και εξάγεται από την Ελλάδα στην Κύπρο χωρίς σεβασμό στην αγωνία του κυπριακού λαού»

[space size=»30″]

 

 

By