Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βάζουν νυστέρι για να χωράνε στις… Louboutin!

Τι λέει ο ποδίατρος-ποδολόγος που ανακάλυψε την επέμβαση «Σταχτοπούτα» και μεταμορφώθηκε σε πλαστικό χειρουργό ποδιών

1Όταν ο ποδίατρος-ποδόλογοι Dr. Ali Sadrieh άνοιξε το ιατρείο του στο Μπεβερλι Χιλς, δεν φανταζόταν ότι αντί για συνταξιούχους με προβλήματα στο κότσι, θα είχε πελάτες μοντέλα και πλούσιες συζύγους που ήθελαν να… κόψουν κομμάτι από το πόδι τους για να χωρούν τα πόδια τους σε πανάκριβα παπούτσια.

Ο γιατρός εξομολογείται σε συνέντευξή του στους New York Times, ότι οι πελάτισσές του έφερναν παπούτσια που ήθελαν να φορέσουν λέγοντας του πως με τα πόδια που είχαν δεν μπορούσαν. «Και ενώ στην αρχή μου φάνηκε εντελώς επιφανειακό και υπερφίαλο, κατάλαβα ότι πολλές γυναίκες λόγω δουλειάς χρειάζονται μια εμφάνιση που συνοδεύει τη θέση τους και τους δίνει αυτοπεποίθηση. Τα ψηλά τακούνια φαίνεται ότι είναι απαραίτητα για αυτές» είπε ο γιατρός.

Ο έξυπνος γιατρός μετονόμασε την επέμβαση σε «Cinderella» (δηλαδή Σταχτοπούτα) και μαζί με άλλες δημιούργησε νέες επεμβάσεις όπως επιμήκυνση δαχτύλων, σμίκρυνση δαχτύλων και πρόσθεση λίπους στη σόλα του ποδιού για πιο αναπαυτικό περπάτημα σε ψηλά τακούνια.

Όλο και περισσότεροι γιατροί στις ΗΠΑ ανοίγουν ιατρεία με ειδίκευση στις πλαστικές ποδιού, και δηλώνουν ότι οι σχεδιαστές παπουτσιών Manolo Blahnik, Christian Louboutin και Nicholas Kirkwood τους έκαναν πλούσιους. Φυσικά η πιο συχνή επέμβαση είναι η αφαίρεση στο κότσι είναι η πιο συχνή πάθηση του ποδιού. Είναι μια σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης (μεταταρσοφαλαγγικής) του μεγάλου δακτύλου. Η παραμόρφωση αυτή δημιουργεί παρέκκλιση προς τα έξω και την δημιουργία εξογκώματος και πλήττει όλο και περισσότερες γυναίκες μιας και τα στενά παπούτσια είναι αυτά που την προκαλούν κατά κύριο λόγο.

Βέβαια υπάρχουν και γιατροί που αντιτίθενται εντελώς σε τέτοιου είδους επεμβάσεις και συμβουλεύουν τους ασθενείς τους απλά να προτιμήσουν άλλες μάρκες παπουτσιών (όπως ας πούμε τα Prada) που κάνουν πιο χοντρές φόρμες και δεν καταπιέζουν τα πόδια. Μιλούν για εντελώς παράλογες απαιτήσεις όπως «λιποαναρρόφηση στα δάχτυλα ποδιών» εξομολογείται ένας γιατρός στην εφημερίδα.

Οι πολέμιοι αυτής της μόδας βέβαια, σημειώνουν ότι τέτοιου είδους επεμβάσεις μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που στεκόμαστε και περπατάμε με απροσδιόριστες συνέπειες στη μέση και άλλα προβλήματα…

By