Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βίντεο από τη δολοφονία του 12χρονου στο Κλίβελαντ

Φαίνεται ο αστυνομικός να βγαίνει από το περιπολικό και να πυροβολεί το παιδί

ImageHandler.ashx

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικός στο Κλίβελαντ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το 12χρονο αγόρι που κρατούσε ψεύτικο όπλο. Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να βγαίνει από το περιπολικό και να πυροβολεί το παιδί, ενώ ο συνάδελφός του παρέμεινε στο όχημα.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη από την αστυνομία του Κλίβελαντ, μετά από την απαίτηση της οικογένειας του παιδιού. Δεν περιέχει ήχο και στα δυόμιση λεπτά που διαρκεί φαίνεται το περιπολικό που φτάνει με ταχύτητα στο σημείο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο αστυνομικός κατεβαίνει από το όχημα και πυροβολεί το αγόρι που σωριάζεται στο έδαφος.

Λίγο μετά φαίνεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε να στέκεται πίσω από το όχημα και να κρατά το κεφάλι του, σε μια έκφραση πιθανώς απελπισίας.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο από περίοικο που ανέφερε ότι «ένας τύπος κρατά όπλο και σημαδεύει ανθρώπους», το μεσημέρι του Σαββάτου. Είπε ακόμα ότι το όπλο «πιθανότατα είναι ψεύτικο», αλλά αυτό το στοιχείο δεν δόθηκε στους αστυνομικούς που πήραν εντολή να σπεύσουν στο σημείο.

By