Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βίντεο: Ισλαμιστές αποκεφάλισαν τέσσερις άνδρες στην Αίγυπτο

Ανάρτησαν στο Διαδίκτυο βίντεο με την εκτέλεση των αντρών

islamists-aigyptos

Νέες εικόνες φρίκης με «πρωταγωνιστές» Ισλαμιστές αντάρτες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, στην Αίγυπτο, όπου ένοπλοι αποκεφάλισαν τέσσερις άνδρες, τους οποίους κατηγορούσαν ότι έδιναν πληροφορίες στα ισραηλινά στρατεύματα.

Η Ανσάρ Μπέϊτ αλ-Μακντίς (ABM), ομάδα εξτρεμιστών που δρα στο βόρειο Σινά στην έρημο της Αιγύπτου, ανάρτησε στο Διαδίκτυο βίντεο με την εκτέλεση των αντρών, μια κίνηση που θυμίζει πολύ την τακτική του Ισλαμικού Μετώπου.

Στο βίντεο, οι «προδότες» απεικονίζονται να γονατίζουν στο έδαφος, ενώ λίγα λεπτά μετά, ένοπλοι άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους αποκεφαλίζουν, αφού πρώτα διαβάζουν μια ανακοίνωση.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι τα πτώματα των τεσσάρων άντρων βρέθηκαν στην Χερσόνησο του Σινά, πριν λίγες ημέρες.

Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση Ανσάρ Μπέϊτ αλ-Μακντίς προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαίνει ότι μπορεί να έχει εμπνευστεί από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους. Στο παρελθόν η ABM είχε συνδεθεί με την Αλ-Κάιντα.

By