Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βίντεο με τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ισπανία

Τουλάχιστον 78 νεκροί και 120 τραυματίες από το δυστύχημα στο Σαντιάγκο

trenoatixima1

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία της Ισπανίας, βυθίζει την χώρα στο πένθος. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 20 σοβαρά όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη – Φερόλ, εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης το τρένο κινούνταν πιθανότατα με διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο για στροφή.

Πρόκειται για ένα από τα αιματηρότερα δυστυχήματα στους ισπανικούς σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος.

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα. Ζήσαμε ένα τρομακτικό, δραματικό περιστατικό που φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό», είπε ο Ραχόι προσθέτοντας πως «για κάποιον από το Σαντιάγκο, όπως εγώ, πιστέψτε με είναι η χειρότερη ημέρα του Αγίου Ιακώβου (πολιούχου της πόλης) σε όλη μου τη ζωή.»

Φως στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά της αμαξοστοιχίας τα οποία εξετάζονται από τις αρχές και οι οποίες φαίνεται να προτάσσουν το σενάριο του ανθρώπινου λάθους.

Συμπαράσταση

συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Santiago de Compostella, καθώς και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς το φίλο λαό της Ισπανίας, εξέφρασε, με επιστολή προς τον Ισπανό Υπουργό Εξωτερικών και Συνεργασίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

trenoatixima4

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By