Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βίτσας: Ο Πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές

«Σαμαράς και Βενιζέλος θα ήθελαν να γαντζωθούν στην εξουσία για πάρα πολλά χρόνια»

vitsas

Την πεποίθηση πως ο Πρωθυπουργός «θα αναγκαστεί» να προκηρύξει εκλογές εξαιτίας των αδιέξοδων της πολιτικής του, εξέφρασε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Βίτσας υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές «όσο το δυνατό πιο γρήγορα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι είναι πολιτική ανωμαλία ό,τι αποσταθεροποιεί τη δική του διακυβέρνηση και τη δική του πολιτική. Η πρόκληση των εκλογών είναι επιστροφή στην ομαλότητα. Ο Φεβρουάριος είναι πολύ μακριά και ότι μέρα τους κόβουμε τόσο καλύτερα θα είναι».

Σε αιχμηρό ύφος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε βέβαιος πως οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος «θα ήθελαν να γαντζωθούν στην εξουσία για πάρα πολλά χρόνια» προκειμένου να αποφύγουν την «πολιτική τιμωρία» από το λαό και εκτίμησε πως αν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δουλεύει σε κάποια ζητήματα «θα πιέζονται ώστε να αναγκαστούν να προκηρύξουν εκλογές και να τους διώξουμε.».

Σχετικά με τη στρατηγική συνεργασιών που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Έχει πει πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας ότι η δική μας αυτοδυναμία δεν θα σημάνει ότι θα είναι μία στενά κομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις. Θα αξιοποιεί και πρόσωπα και κοινωνικές δυνάμεις και πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα βρεθούμε σε συνεργασία και συμπόρευση» και πρόσθεσε «Στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή μιλήσαμε με ονόματα και διευθύνσεις, το απευθύνουμε σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και πολιτικές ομάδες, οι οποίες ξεκινώντας από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία -ξεκαθαρίζοντας τη σχέση τους με τη μνημονιακή πολιτική – προστρέχουν και θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Μιλώντας με ονοματεπώνυμα το απευθύνουμε στο ΚΚΕ και στην Ανταρσύα».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε:

«Πρέπει να τονωθούν 2 πράγματα. Η κοινωνική και πολιτική δράση και συνεργασία το πρώτο, η διαβούλευση πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο ζήτημα. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία του προγράμματος που θα εκφωνήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Θα είναι μετρήσιμο και συγκεκριμένο. Δεν θα απαντά στην ψευδή ερώτηση “που θα βρείτε τα λεφτά”, που υπονοεί “που θα βρείτε τα λεφτά υπό μνημονιακό καθεστώς”. Θα απαντά στην πραγματική ερώτηση της αναδιανομής του πλούτου».

By