Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βίτσας στο Ποτάμι: Ελάτε να μιλήσουμε χωρίς προκαταλήψεις

«Δεν περισσεύει καμιά και κανείς»

theodorakis-sinedrio

Πρόσκληση σε συστράτευση «χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα» απεύθυνε στο Ποτάμι, ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, που ξεκίνησε τις εργασίες του χθες στο Λαύριο, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου που θα αντιμάχεται στην πολιτική των μνημονίων και έτεινε το χέρι στο Ποτάμι λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Ελάτε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ελάτε να μιλήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Με ειλικρίνεια. Χωρίς σκόπιμες διαστρεβλώσεις και καρικατούρες των απόψεων των άλλων».

Ο κ. Βίτσας διευκρίνισε από το πολιτικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται «σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο και στρέφονται προς την Αριστερά. Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες, που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου, σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Από την αντιμνημονιακή, αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τους ριζοσπάστες οικολόγους έως και την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά» και σημείωσε πως «Η παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση αυτού του τόπου συνιστά ένα ιστορικό εγχείρημα που μας αφορά όλους και δεν μπορεί να είναι – και δεν θα είναι – έργο ενός κόμματος».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στο χαιρετισμό του επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος ότι » ακόμα και με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις» και κατέληξε με νόημα : «Το να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα είναι ένα μεγάλο, ιστορικών διαστάσεων εγχείρημα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων. Από την οποία δεν περισσεύει καμιά και κανείς».

By