Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βίτσας: O ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος

«Δεν θα περιμένουμε να σαπίσει η κυβέρνηση»

vitsasA

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ, την κατηγόρησε ότι κορόιδεψε τους ψηφοφόρους «με τον πιο αναίσχυντο τρόπο» και τόνισε με εμφατικό τρόπο πως «επείγει να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την πολιτική που ασκεί».

«Δεν θα περιμένουμε να σαπίσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί μαζί της θα σαπίσει και η κοινωνία» ανέφερε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά  «ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος. Ένα φρούτο που τρώγεται ώριμο είναι και ο λωτός. Αν η κυβέρνηση θεωρεί τον ελληνικό λαό λωτοφάγο, αυτό θα προσπαθήσει να κάνει».

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι αποδέκτες του πολιτικού προσκλητηρίου που απέυθυνε ο  ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι κοινωνική ανάγκη. Στην κατεύθυνση αυτή πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συμμετόχους από την κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε στην κοινωνική κινητοποίηση και στην πολιτική ανάδραση των δυνάμεων της Αριστεράς των δυνάμεων, που ξεκινούν από τους Αριστερούς σοσιαλιστές μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και της ριζοσπαστικής Οικολογίας συμπεριλαμβανομένης. Νομίζουμε ότι υπάρχει το πολιτικό προσωπικό, αλλά πολύ περισσότερο υπάρχει το κοινωνικό δυναμικό για μια τέτοια ανατροπή. Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές είναι δύο: είτε με το πρόγραμμα της ΝΔ και της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ, που είναι το μνημόνιο και η συνεχιζόμενη καταστροφή, είτε με το πρόγραμμα που θα έχει ως βάση του το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο θα μπορούν να συνενωθούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις». Ωστόσο έσπευσε να επαναλάβει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε «μνημονιακή δύναμη».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη συζήτηση που γίνεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι «είναι χωρίς ονόματα. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που χρησιμοποιεί ο κ. Σαμαράς. Από τις προσωπικές μου εκτιμήσεις η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών δεν βγαίνει. Αλλά είμαι πολύ καχύποπτος ότι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν, ως μια νέα τραγωδία, παλιότερες εποχές. Όπως τη δεκαετία του 1960 με τις διαδοχικές αλλαγές των κυβερνήσεων κ.λπ.. Καλό θα είναι να το αποφύγουν, γιατί σήμερα είμαστε σε μια νέα κατάσταση και ο κοινωνικός παράγοντας είναι πολύ πιο ενεργός επί της ουσίας».

By