Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βαγδάτη: 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε βομβαρδισμούς

Επιθέσεις με όλμους και παγιδευμένα οχήματα

kamikazi irak vagdati

Σε βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην Βαγδάτη το απόγευμα της Πέμπτης έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 98.

Οι επιθέσεις έγιναν με παγιδευμένα αυτοκίνητα και όλμους σε σιιτικές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας.

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην Καζιμίγια, μια περιοχή που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο βομβιστών, ενώ την ίδια ώρα ένας καμικάζι ανατίναξε το όχημα που οδηγούσε σε ένα φυλάκιο του στρατού, κοντά σε ένα εστιατόριο, στη συνοικία Ταλιμπίγια βόρεια της Βαγδάτης, κοντά στη Σαντρ Σίτι.

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, άλλα δύο οχήματα ανατινάχτηκαν στη συνοικία Ντουλάι, στα δυτικά της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 35.

Ακολούθησε επίθεση με πέντε όλμους στη γειτονική, σιιτική συνοικία αλ Σαούλα, όπου σκοτώθηκαν πέντε και τραυματίστηκαν 21 άνθρωποι. Λίγο αργότερα άλλο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στην περιοχή της Χουρίγια σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας 14 ανθρώπους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στο Ιράκ τον Σεπτέμβριο. Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα οι νεκροί ξεπερνούν τους 400, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

By