Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Βαλκανικοί Αγώνες ορεινής ποδηλασίας: σπουδαίος Αντωνιάδης…

Σπουδαία εμφάνιση από τον 22χρονο Δημήτρη Αντωνιάδη στα Σκόπια, στους Βαλκανικούς Αγώνες ορεινής ποδηλασίας.

unnamedΑν και ανήκει ακόμα στην κατηγορία των Νέων Ανδρών κατάφερε να νικήσει στην Γενική Κατάταξη, κερδίζοντας και τους Άνδρες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο χρόνος του ποδηλάτη του ΠΣ Κρόνου Νίκαιας ήταν 1:29:17, αφήνοντας δεύτερο τον Τούρκο ποδηλάτη Μπαϊράμ Εροκλού με 1:30:08. Φυσικά ο Αντωνιάδης πήρε και δεύτερο χρυσό μετάλλιο, στην δική του κατηγορία, αυτή των Νέων Ανδρών.

Από ελληνικής ακολούθησαν στην γενική κατάταξη, επίσης 6ο τον Θεόδωρο Περίδη, 10ο τον Αλέξανδρο Βροχίδη (επίσης Νέος Άνδρας) και 21ο τον Αναστάσιο Κουρμπέτη.

«Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας, από την αρχή έως το τέλος του. Εγώ κυνήγησα τη νίκη και τα κατάφερα. Πιο δυνατός αντίπαλός μου ήταν ο Τούρκος που ήταν από την αρχή στην διεκδίκηση του χρυσού. Ως προς την διαδρομή μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή και κατά κάποιο τρόπο κοντά σ” αυτές που μου αρέσουν. Με απότομες μικρές ανηφόρες και κατηφόρες με λάσπη», δήλωσε ο Δημήτρης Αντωνιάδης αμέσως μετά την μεγάλη του διπλή επιτυχία.

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών μας, στις κατηγορίες τους:

. Άνδρες – Elite: 4ος ο Πετρίτσης Θεόδωρος, 10ος ο Κουρμπέτης Αναστάσιος
. Γυναίκες: 8η η Μούκα Ειρήνη, Εγκατέλειψε (πτώση) η Δαγκοπούλου Δανάη
. Νέοι Άνδρες: 1ος ο Αντωνιάδης Δημήτριος, 3ος ο Βροχίδης Αλέξανδρος
. Έφηβοι: 10ος ο Μεταλλίδης Χρήστος, 16ος ο Μπουκουβάλας Παναγιώτης
. Παίδες: 6ος ο Γκόγκας Γεώργιος, 11ος ο Τσορτουκτσίδης Ηλίας, 16ος ο Σταυρακάκης Γεώργιος

Στους Βαλκανικούς Αγώνες ορεινής ποδηλασίας, στα Σκόπια, πήραν μέρος 11 συνολικά χώρες με περισσότερους από 100 αθλητές.

By