Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: «Έστησαν λαϊκά δικαστήρια για το Φαρμακονήσι»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι εξαπέλυσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ενημερώνοντας με πρωτοβουλία του την αρμόδια επιτροπή της Βουλής

miltiadhs-varvitsiwths-thumb-large
«Πολιτικά πρόσωπα έστησαν λαϊκά δικαστήρια και ζήτησαν κεφαλές επί πίνακι και κάποιοι υπεύθυνοι έφθασαν στο έσχατο σημείο να μιλούν για δολοφονική απόπειρα των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, όπως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τον γραμματέα της να μιλάει για δολοφονική απόπειρα και να λέει ότι επιχαίρουμε για την ανθρώπινη τραγωδία», είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός Ναυτιλίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για διαρροή ψεύτικων φωτογραφιών δυστυχισμένων ανθρώπων που όμως βρέθηκαν σε άλλο χρόνο και τόπο, να παρουσιάζονται ως άνθρωποι της συγκεκριμένης τραγωδίας, μεγαλόσχημους τίτλους για υγρούς τάφους στο Αιγαίο, δημοσιεύματα για δήθεν συγκάλυψη του εγκλήματος και ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του ιδίου και του Λιμενικού Σώματος.

«Δημιουργούν εθνικό πρόβλημα στη χώρα που πραγματικά δυσφημούν», τόνισε και πρόσθεσε πως τέτοια θέματα δεν ενδείκνυνται για επίδειξη μονομερούς ευαισθησίας. «Δεν έχει δοθεί καμία πολιτική οδηγία ούτε για βίαιες επαναπροωθήσεις, ούτε για απάνθρωπες συμπεριφορές, αλλά για σαφή περιφρούρηση των συνόρων και διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», υπογράμμισε, δηλώνοντας ότι θα βρεθεί απέναντι σε όλους όσοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

«Αυτό που γίνεται καθημερινά στο Αιγαίο είναι άσκηση εθνικής κυριαρχίας», είπε, ενημερώνοντας ότι μετά τη θωράκιση του Έβρου η πίεση έχει μεταφερθεί στο Αιγαίο, όπου ο τελευταίο 18μηνο έχουν σημειωθεί 140 περιστατικά και 3.194 διασώσεις. Από τον Αύγουστο του 2012 που ξεκίνησε η επιχείρηση Ποσειδών έως τον Δεκέμβριο του 2013 συνελλήφθησαν 10.902 υπήκοοι τρίτων χωρών που μπήκαν παράνομα στη χώρα και 152 διακινητές σε σύνολο 615 περιστατικών.

Παρά τον δημοσιονομικό περιορισμό, το Λιμενικό Σώμα εξοπλίζεται με ταχύπλοα περιπολικά, οχήματα και σκάφη, ενώ πρόκειται να προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης του θαλάσσιου πεδίου για την έγκαιρη ειδοποίηση τέτοιων περιστατικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By