Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τη νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία ζήτησε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

 Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την ικανοποίησή τους, για τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, εξέφρασαν προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee), σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Εβδομάδας.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, αντιμετώπισαν θετικά την προτροπή του υπουργού για νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εισαγωγή στις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού και κάλεσε τον εφοπλιστικό κόσμο να στηρίξει με την παροχή υποτροφιών την προσπάθεια του υπουργείου για μετεκπαίδευση στελεχών του Λιμενικού Σώματος στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου «Cass Business School».

Ο υπουργός, επίσης, ευχαρίστησε τους Έλληνες εφοπλιστές που συμμετείχαν στη συμφωνία οικειοθελούς προσφοράς προς το ελληνικό Δημόσιο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραχώρησε συνέντευξη, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναφέρθηκε στους στόχους της χώρας μας.

Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε όσο περισσότερο γίνεται τα λιμάνια μας και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις, τόνισε ο υπουργός εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί.

Ανέφερε ότι η ελληνική ναυτιλία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή πραγματικότητα -αφού αποτελεί το 15% της παγκόσμιας ναυτιλίας και το 40% της ευρωπαϊκής- και σημείωσε ότι ο τουρισμός όπως και η ναυτιλία είναι οι βασικοί τροφοδότες της ελληνικής οικονομίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By