Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Προτιμώ Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κεντροδεξιά

«Πρόωρη η ονοματολογία γύρω από την εκλογή Προέδρου»

varvitsiotis

Την άποψη του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως θα ήθελε ο υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας να προέρχεται από την κεντροδεξιά, συμμερίζεται και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε δηλώσεις του στον real fm υπογράμμισε ότι έχει ανάλογη προτίμηση, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει και πρόσωπο από άλλο χώρο.

«Θα ήθελα να είναι από τον δικό μου χώρο. Αλλά αυτό δεν με εμποδίζει σε καμία περίπτωση να συνεργαστώ ή να εκτιμήσω πρόσωπα και από άλλους χώρους», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενώ διεμήνυσε πως ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι «πρόσωπο που θα ενώνει». Παράλληλα, σημείωσε πως η ονοματολογία γύρω από την εκλογή Προέδρου ακυρώνει τους υποψηφίους και είναι αρκετά πρόωρη.

Παράλληλα σε ότι αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του επισήμανε πως η συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών στο Αιγαίο απέτρεψε την είσοδο 500 παράνομων μεταναστών στην χώρα σε ένα διήμερο κατά το οποίο περισσότεροι από 1.000 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

«Το φαινόμενο εκτραχύνεται όσο εκτραχύνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή», κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά.

By