Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαριές ποινές για ασέλγεια σε βάρος 13χρονης από τη Θάσο

Το δικαστήριο, που κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τέσσερις κατηγορούμενους

astynomia650_011113

Βαριές ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης σε τέσσερις εκ των επτά κατηγορούμενων που εμπλέκονται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας 13χρονης κοπέλας από τη Θάσο.

Το δικαστήριο, που κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τέσσερις κατηγορούμενους, επέβαλε για τους τρεις πρώτους, που ήταν ήδη προφυλακισμένοι, ποινή κάθειρξης επτά ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου, ενώ στον τέταρτο κατηγορημένο επέβαλε, μετά από συγχώνευση, ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τα αδικήματα της αποπλάνησης και αρπαγής ανηλίκου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενου άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, στους τρεις πρώτους επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, η καταβολή χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ καθώς και η οποιαδήποτε επικοινωνία με το θύμα. Στον τέταρτο κατηγορούμενο επεβλήθησαν οι ίδιοι περιορισμοί χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By