Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βαρουφάκης: Η πτώχευση θα παραμείνει για τα επόμενα 30 χρόνια

 «Έντονη αντίδραση Πρωτόπαππα στις δηλώσεις Βαρουφάκη»

protopapasA

Την εκτίμηση πως αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές της κυβέρνησης «Η πτώχευση που επήλθε στα τέλη του 2009, θα παραμείνει για τα επόμενα 10-20-30 χρόνια» εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως «είναι αδύνατον να υπάρξει μία λύση – πακέτο για το ελληνικό πρόβλημα, αν δεν υπάρξει ταυτόχρονα για το ιταλικό, το ισπανικό και το ιρλανδικό»καθώς, όπως διευκρίνισε,»είμαστε μέρος μίας νομισματικής ένωσης, όπου όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Παράλληλα υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή «η ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, δεν έχει τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει αυτό το πολυ-επίπεδο πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε από το 2009-2010″.

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαππα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομίας, έχει τις απόψεις του και κάνει τις προβλέψεις του. Η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις προβλέψεις του δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τις προβλέψεις σας, έπρεπε ήδη να ήμασταν περίπου σαν την Αργεντινή αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Είχατε προβλέψει πάρα πολλές φορές χρεωκοπία, μην το αρνείστε. Δεν ευοδώθηκαν οι προβλέψεις σας».

By