Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρύ κλίμα στη ΔΗΜΑΡ

Η καθίζηση στις δημοσκοπήσεις προκαλεί γκρίνια και προβληματισμό, ενώ βουλευτές και στελέχη ασκούν κριτική προσωπικά κατά του Φώτη Κουβέλη

kouvelis-DIMARΗ κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε η ηγεσία του κόμματος. Τα χαμηλά ποσοστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις άνοιξαν τα στόματα, ενώ βουλευτές και στελέχη ασκούν έντονη κριτική εναντίον του Φώτη Κουβέλη. Κατά τη χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος του κόμματος άκουσε ότι είναι κοινοβουλευτικά «απών», ότι δε διευθύνει ούτε το κόμμα αλλά ούτε και την κοινοβουλευτική ομάδα και πως λόγω αυτής της στάσης του προέδρου του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ μοιάζει το τελευταίο διάστημα με διαχειριστές νομοσχεδίων στη Βουλή και όχι με πολιτικό κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr υπήρξαν στελέχη που αμφισβήτησαν την ορθότητα της απόφασης για ένταξη στη ΔΗΜΑΡ πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (όπως ο Χ. Καστανίδης, ο Π. Μπεγλίτης, ο Στ. Μανίκας κ.α.), επιμένοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά την υπόθεση της ΕΛΙΑΣ και τις προοπτικές ένωσης του κεντροαριστερού χώρου.  Όπως ήταν αναμενόμενο, στην επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από τη ΔΗΜΑΡ για την πρώτη ημέρα της κοινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, δεν υπήρξε αναφορά σε όλα αυτά.

Αναφέρεται απλώς ότι κατά τη συζήτηση ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης και οι βουλευτές «κατέθεσαν δέσμη προτάσεων για την καλύτερη επικοινωνία με το κόμμα, ενώ από την πλευρά μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής επισημάνθηκε ότι η σύνθεση όλων των απόψεων είναι αυτονόητη και αναγκαία».