Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βαρύ το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου στην Ελλάδα

Σήμερα καταφθάνει στην Αθήνα για την τριήμερη επίσκεψή του ο Γιοακίμ Γκάουκ, που θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και επισκέψεις σε Ακρόπολη, αλλά και την Ήπειρο

german_president_joachim_gauck

Απευθείας από το αεροδρόμιο θα επισκεφθεί την Ακρόπολη ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ, που επισκέπτεται την Ελλάδα σε επίσημη τριήμερη επίσκεψη, από το απόγευμα της Τετάρτης.

Την Πέμπτη το πρωί ο κ. Γκάουκ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου, όπου θα του απονεμηθεί το το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής. Στη συνέχεια ο κ. Γκάουκ θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Παρασκευή ο Γιοακίμ Γκάουκ θα αναχωρήσει μαζί με τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια για τους Λιγκιάδες της Ηπείρου, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα το απόγευμα της Παρασκευής θα συναντηθεί και με μέλη της εβραϊκής κοινότητας.