Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βασανισμός αστυνομικών στην Ουκρανία

Την καταγγελία έκανε ο υπουργός Εσωτερικών του Γιανούκοβιτς

ukraine-9

Δύο αστυνομικοί πιάστηκαν από τους διαδηλωτές και βασανίστηκαν, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, όπως μεταδίδει το Russian Today. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο αστυνομικοί μεταφέρονται σε νοσοκομείο για να εξακριβωθεί η κρισιμότητα της κατάστασης τους.

Νωρίτερα, περίπου 100 αντικυβερνητικοί Ουκρανοί διαδηλωτές επιχείρησαννα καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται τουπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι.

«Εγινε απόπειρα κατάληψης του κτιρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν (στο κτίριο). Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτίριο τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας«, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο υπουργός.

Ο ίδιος είπε ότι οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν το κτίριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο. «Αυτό που συμβαίνει είναι μία ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας«, είπε ο Σταβίτσκι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By