Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχεται ο πελαργός με το βασιλικό μωρό

 Φαβορί εμφανίζονται τα ονόματα Αλεξάνδρα, Βικτορία, Ελισάβετ και Νταϊάνα, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι το επικρατέστερο ανδρικό

keitAΟι ώρες μετρούν αντίστροφα για το πριγκιπικό ζεύγος. Το βασιλικό μωρό έρχεται και οι υπήκοοι στο Ηνωμένο Βασίλειο περιμένουν με ανυπομονησία το ευτυχές γεγονός.

Λίγο πριν την έλευση του βασιλικού απογόνου εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο βρίσκονται νυχθημερόν έξω από το νοσοκομείο. Η ώρα για το γεγονός της χρονιάς στους κύκλους των γαλαζοαίματων πλησιάζει και νέες αποκαλυπτικές πληροφορίες έρχονται στο φως.

Χρυσές δουλειές με το βασιλικό βρέφος

Η γέννηση του βασιλικού απογόνου αναμένεται να τονώσει την αγορά της Βρετανίας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Η φρενίτιδα που έχει καταλάβει τους Βρετανούς θα εκτονωθεί με την αγορά αναμνηστικών και δώρων εξαιρετικά αφιερωμένων στο νεογέννητο.

Το πρωτόκολλο και η «μάχη» με τα social media

Το χαρμόσυνο νέο θα ανακοινωθεί με την πιστή τήρηση του ανάλογου πρωτοκόλλου για την περίσταση. Το ιατρικό ανακοινωθέν θα φέρει τη σφραγίδα βασιλικού οίκου. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας θα παραδώσει το έγγραφο σε ένα έμπιστο οδηγό του παλατιού. Εκείνος με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ για να αναρτήσει την ανακοίνωση στο επιχρυσωμένο βασιλικό τρίποδο που θα βρίσκεται στις πύλες. Η ίδια διαδικασία είχε τηρηθεί πιστά και κατά τη γέννηση του πατέρα του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν άλλωστε ο πρώτος μελλοντικός μονάρχης που γεννήθηκε σε νοσοκομείο και όχι στο παλάτι. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτή της διαδικασίας η είδηση θα αναρτηθεί στους λογαριασμούς του παλατιού σε Facebook και Twitter.

Είναι η πρώτη βασιλική γέννηση στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι ιθύνοντες του παλατιού επιθυμούν να τηρηθεί πιστά το πρωτόκολλο χωρίς η είδηση να διαρρεύσει πρώτα στο διαδίκτυο. Από τις 3 Δεκεμβρίου του 2012, όποτε και ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη της Κέιτ, το βασιλικό μωρό διαθέτει πολλούς «ψεύτικους» λογαριασμούς στα social media.

Η ώρα του πελαργού

Το βρέφος που θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου θα γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό στο νοσοκομείο Σεν Μέρι στο Λονδίνο. Πρόκειται για το ίδιο νοσοκομείο στο οποίο η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φέρει στον κόσμο τον Ουίλιαμ 31 χρόνια πριν. Η σουίτα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ θα κοστίσει περισσότερο από 10.000 λίρες. Ο Μάρκους Σκέτσελ, γυναικολόγος της βασίλισσας και ο Άλαν Φάρθινγκ, χειρουργός γυναικολόγος του βασιλικού οίκου, θα αναλάβουν τη διαδικασία του τοκετού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι στο πλευρό της Κέιτ και για αυτό το λόγο έχει πάρει δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας από τη μονάδα της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας που υπηρετεί ως κυβερνήτης ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης. Ο Ουίλιαμ θα είναι παρών, όπως και ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν στο νοσοκομείο δίπλα στην Νταϊάνα. Η παράδοση όμως μέχρι τότε ήταν διαφορετική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρίγκιπας Φίλιππος που έπαιζε σκουός όταν η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε τον Κάρολο.

Το μωρό έχει δικό του νανούρισμα. Ο Πολ Μίλορ υπογράφει τη σύνθεση. Ο ίδιος είχε γράψει και το μουσικό κομμάτι του βασιλικού γάμου. Τα τραγούδι ονομάζεται «Sleep On». Το ζευγάρι σκοπεύει να σπάσει τη παράδοση που θέλει οι βασιλοπαίδες να μεγαλώνουν με νταντά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες έξι εβδομάδες πρόκειται να μείνουν με τους γονείς της Κέιτ. Όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση στο παλάτι του Κέσινγκτον θα μετακομίσουν εκεί. Οι εργασίες στο οίκημα των 57 δωματίων, που κάποτε έμενε τόσο η πριγκίπισσα Μάργκαρετ όσο και η Νταϊάνα, θα κοστίσουν 1,16 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος θα καλυφθεί από την ετήσια βασιλική αποζημίωση.

Στον πυρετό του στοιχήματος

Το φύλο του παιδιού παραμένει άγνωστο. Δύο από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων της Γηραιάς Αλβιόνας πάντως δεν αποδέχονται πλέον στοιχήματα για το φύλο, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα είναι κορίτσι. Φαβορί εμφανίζονται τα ονόματα Αλεξάνδρα, Βικτορία, Ελισάβετ και Νταϊάνα, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι το επικρατέστερο ανδρικό. Απόδοση 4:1 δίνουν οι εταιρείες, αν το παιδί έχει τα κόκκινα μαλλιά του πρίγκιπα Χάρι.

Η βασιλική οικογένεια θα μοιράσει από ένα ασημένιο νόμισμα ως αναμνηστικό σε κάθε βρέφος που θα γεννηθεί την ίδια ημέρα με το πρώτο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στη σελίδα του παλατιού στο Facebook εντός δύο μηνών από την ημέρα της γέννησης.

Πηγή : Euronews

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By