Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Βγήκε στον αέρα η Δημόσια Τηλεόραση

Πρεμιέρα για τη Δημόσια Τηλεόραση, η οποία ξεκίνησε να εκπέμπει ζωντανό ειδησεογραφικό πρόγραμμα από το πρωί της Τετάρτης.

dimosia tileorasi

Τελευταία ενημέρωση 12:59

Με την ειδησεογραφική εκπομπή με τίτλο «Πρωινή Ενημέρωση» και παρουσιαστές τους Γιάννη Τρουπή και Οντίν Λιναρδάτου, που βγήκε στον αέρα στις οκτώ το πρωί, μία ώρα πριν τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ελεγχόμενης από τους εργαζόμενους ΕΡΤ από την EBU , άρχισε η μετάδοση ζωντανού προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση, όπως μετονομάστηκε μετά τα σχόλια που προκάλεσε το όνομα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» ο μεταβατικός φορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τρέχουσα εβδομάδα δεν θα προβληθούν δελτία ειδήσεων, καθώς ο μεταβατικός φορέας δεν έχει ακόμη στελεχωθεί πλήρως, ενώ νομικά προβλήματα υπήρχαν ως προς το καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων που συμμετείχαν στην πρεμιέρα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Στην πρωινή εκπομπή εμφανίστηκαν και ορισμένοι εκ των δημοσιογράφων,  που είχαν υποβάλει αιτήσεις και είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα των 557 ονομάτων προς πρόσληψη στο μεταβατικό φορέα.

Η πρόσληψη τους όμως με δίμηνες συμβάσεις παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν προβάλει ενστάσεις για τη μοριοδότηση τους και ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής είχε παραδεχθεί «λάθη» στη σχετική λίστα και είχε ζητήσει να ενημερώσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν ανακρίβειες στις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως είπε σήμερα ο  Παντελής Καψής, στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, εντός του χρόνου θα συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ, και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις που γίνονται.

«Ο νόμος εγγυάται ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης και Δημόσιας Τηλεόρασης, ώστε να είναι ένας ανεξάρτητος μηχανισμός» είπε ο κ. Καψής, τονίζοντας ότι «όσοι προσλαμβάνονται ελέγχονται».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η πρωινή εκπομπή με την οποία ξεκίνησε να εκπέμπει ζωντανά ο μεταβατικός φορέας θα επεκταθεί χρονικά και εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει τετράωρη, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και τα δελτία ειδήσεων.

Ο κ. Καψής κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν προκειμένου να συγκροτηθεί ο νέος οριστικός φορέας.

Υπενθυμίζεται ότι η  EBU ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματούσε τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ μέσω δορυφόρου και μέσω της ιστοσελίδας της, την Τετάρτη  στις 9 το πρωί.

Σε νεότερη ανακοίνωση της σήμερα η EBU ανακοινώνει τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την απόφαση. «Η EBU δεσμεύθηκε  για την παροχή δορυφορικού σήματος  και για την αναπαραγωγή του σήματος της πρώην ΕΡΤ μέχρι να υπάρξει επίγειο σήμα από την πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης που επρόκειτο να συσταθεί. Αυτή η συμφωνία τηρήθηκε. Ένας ενδιάμεσος φορέας έχει συσταθεί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει νέο νόμο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που θα οδηγήσει στη δημιουργία ανεξάρτητης  ραδιοτηλεόρασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι το κοινό της Ελλάδας που θα κρίνει ένα θέμα πλέον καθαρά εθνικό», δηλώνει τώρα η EBU, η οποία στην ανακοίνωση της εγκωμιάζει τη συμβολή του προσωπικού της ΕΡΤ στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών όλο αυτό το διάστημα που ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορές εξέπεμπε μέσω της ιστοσελίδας της EBU.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By