Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βελτιώνεται η υγεία του Μίκη Θεοδωράκη

Απύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση παραμένει, μέχρι νεοτέρας, στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης που εξέδωσε επιστολή για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

theodorakisΣταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού στο Ιατρικό Κέντρο.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, ο κ. Θεοδωράκης επιθυμεί να αποχωρήσει από την κλινική, ενώ, από την πλευρά τους, οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρότι κλινήρης δεν χάνει με τίποτα το ενδιαφέρον του για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, και συνέταξε επιστολή με την οποία σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, μέσω της οποίας ζητά «κοινό μέτωπο με την Κύπρο» και συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα. Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Γι’ αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων».

 

 

By