Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Για τους θανάτους δύο διαδηλωτών κατηγορούνται πέντε πράκτορες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 66 τραυματίστηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις της 12ης Φεβρουαρίου

venezuelaAAA

Πέντε πράκτορες της Βενεζουέλας συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το θάνατο 2 ατόμων στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Οι 5 πράκτορες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, παράνομη χρήση όπλων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλες κατηγορίες για τους θανάτους των Μπαζίλ Ντα Κόστα και Χουάν Μοντόγια, οι οποίοι πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 66 τραυματίστηκαν στις βίαιες διαδηλώσεις της 12ης Φεβρουαρίου, πυροδοτώντας περαιτέρω διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο.

Οι 5 άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα θα παραμείνουν υπό κράτηση στην έδρα της Σεμπίν, την υπηρεσία πληροφοριών της Βενεζουέλας. Δύο ακόμη πράκτορες της Σεμπίν έχουν συλληφθεί σε σχέση με τους θανάτους και αναμένεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κατηγορίες για ανθρωποκτονία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μαδούρο είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι πράκτορες της Σεμπίν παράκουσαν τις εντολές να παραμείνουν στην έδρα τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, αντί να βγουν οπλισμένοι στους δρόμους. Ο διευθυντής της Σεμπίν, Μανουέλ Μπερνάλ απολύθηκε στις 18 Φεβρουαρίου.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της χώρας κατηγορεί την αντιπολίτευση για απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο.

By