Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Επτά νεκροί στις διαδηλώσεις

Επτά νεκροί, 61 τραυματίες και πάνω από 130 συλλήψεις είναι ο απολογισμός των διαδηλώσεων σε πόλεις της Βενεζουέλας, μετά την επίσημη ανακύρηξη του Νικολάς Μαδούρο ως νικητή των προεδρικών εκλογών της χώρας, αποτέλεσμα το οποίο αμφισβητείται από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

venezuela caracasΌπως μετέδωσε το κρατικόπρακτορείο ειδήσεων AVN, οι θάνατοι σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές του Καράκας αλλά και σε άλλες πόλεις, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ελίας Χάουα, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ένας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση.

Ένας 45χρονος άνδρας «σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο» στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, δήλωσε ο κ. Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του Μαδούρο.

Η γενική εισαγγελέας του Καράκας Λουΐζα Ορτέγα Ντίας δήλωσε πως οι νεκροί  προέρχονται από την εργατική τάξη, αφήνοντας αιχμές πως οι δράστες ήταν οπαδοί του Καπρίλες. Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει.

Από την πλευρά του ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε πως «οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φασιστικές ορδές του Καπρίλες» και κατηγόρησε τον αντίπαλό του Ενρίκε Καπρίλες ότι προσπαθεί να ενορχηστρώσει ένα «πραξικόπημα».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By