Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο δήμαρχος του Σαν Κριστόμπαλ για «αντάρτικο πόλης»

O Σεμπάγιος είναι δεύτερος ηγέτης του λαϊκού κινήματος Βούληση που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο του κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισε στις 4 Φεβρουαρίου

venezuela700_250214

Ο αντιπολιτεύομενος Ντανιέλ Σεμπάγιος και δήμαρχος του Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσας της δυτικής πολιτείας Τάτσιρα, προπύργιο των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, συνελήφθη για «αντάρτικο πόλης» και «υποστήριξη» της βίας στην πόλη του, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Οι εισαγγελικές αρχές της πολιτείας Τάτσιρα έλαβαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημάρχου Ντανιέλ Σεμπάγιος για αντάρτικο πόλης. Το ένταλμα εκτελέστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών (Sebin). Ο Σεμπάγιος συνελήφθη στο Καράκας», δήλωσε ο υπουργός Μιγκέλ Ροντρίγκες στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο VTV.

O Σεμπάγιος είναι δεύτερος ηγέτης του λαϊκού κινήματος Βούληση που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο του κύματος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που άρχισε στις 4 Φεβρουαρίου. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Λεοπόλντο Λόπες, του ισχυρού ηγέτη της αντιπολίτευσης που κρατείται σε στρατιωτική φυλακή από τις 18 Φεβρουαρίου και κατηγορείται επίσης για υποκίνηση στη βία.

Ο Σεμπάγιος ο οποίος εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2013 δήλωσε τις τελευταίες εβδομάδες ότι φιλοκυβερνητικές παράνομες οργανώσεις επιτέθηκαν με πυροβόλα σε οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές του Σαν Κριστόμπαλ και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός μεταξύ αυτών.

«Είναι μια δικαστική ενέργεια σε βάρος ενός δημάρχου ο οποίος όχι μόνο δεν πληροί τις υποχρεώσεις που του επιβάλλει ο νόμος και το Σύνταγμα, αλλά επιπλέον στηρίζει την παράλογη βία που στο Σαν Κριστόμπαλ», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών.

By