Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «δημαγωγία» και «λαϊκισμό»

venizelos-pasokA

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρέθηκε σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Γουμένισσα του Κιλκίς και αναφέρθηκε στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών αλλά και στην ετοιμότητα της κυβέρνησης για πιθανότητα τους.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016, αλλά εάν κάποιοι τολμήσουν να προκαλέσουν εκλογές τώρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τώρα τη μάχη αυτή», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «δημαγωγία» και «λαϊκισμό».

«Θα τρίβουν τα μάτια τους αυτοί που νομίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη, που την ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να πεθάνει ή να χάσει τον ρόλο της», είπε ο κ. Βενιζέλος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνει ο τρίτος πόλος, που θα «σπάσει» τον μικρό διπολισμό Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό τον λόγο απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς όλους, λέγοντας ότι θα τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαστρέφει» τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, επιδιώκοντας πρόωρες εκλογές και σημείωσε: «Δεν λέω ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό θα το δούμε στο τέλος. Λέω ότι είναι μεγάλη βλάβη των εθνικών συμφερόντων να μην εκλεγεί. Λέω ότι πρέπει να εκλεγεί. Αλλά εάν κάποιοι νομίζουν ότι προκαλώντας πρόωρες εκλογές και διαστρέφοντας τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, θα κερδίσουν, κάνουν λάθος. Κάθε βουλευτής θα ψηφίσει φανερά. Θα ψηφίσει ενώπιον του ελληνικού λαού με την τηλεόραση να μεταδίδει την ψήφο του και καλούμε όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Ο καθένας θα πιστωθεί και θα χρεωθεί αναλόγως».

Καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας που κάνει τις αγορές δύσπιστες, επιφυλακτικές και παρατείνει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Προειδοποίησε ότι μέσα σε πέντε μέρες μπορεί να χαθούν όσα έγιναν σε πέντε χρόνια, μίλησε για «μαγικές λύσεις» του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσουν στην «απόλυτη καταστροφή» και παρατήρησε.: «Ποτέ δεν είναι αργά για να συμβεί το κακό. Οποιος ξύνεται στην κλείτσα του τσοπάνη μπορεί να τη φάει κατακέφαλα. Ποτέ δεν είναι αργά για να συμβεί η άτακτη χρεοκοπία».

Για τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επιλέγουν την επιστροφή στις πλέον παλαιοκομματικές αντιλήψεις της μεταπολίτευσης. Άφησε αιχμές και για το «Ποτάμι» λέγοντας πως ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με απόψεις που λένε «όχι» στα παλιά κόμματα ή «έξυπνες ατάκες» από ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στη διαχείριση των προβλημάτων.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είναι εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας με τη Ν.Δ. και δεν αποκλείει από τη συνεργασία δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν την εθνική σταθερότητα.

Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ούτε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τον Ανδρέα Παπανδρέου κιαι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι την 1ηυ Ιανουαρίου του 2015 η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου, σε ένα νέο ευρωπαϊκό καθεστώς με γραμμή πίστωσης και θα έχει μια αξιοπρεπή σχέση με το ΔΝΤ, χωρίς ταπεινωτικές, προσβλητικές και εσφαλμένες επεμβάσεις. Επίσης, το χρέος θα μειωθεί «χωρίς να ανοίξουμε μέτωπα με τα Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς να κρεμαστούμε και πάλι στα μανταλάκια».

Ο κ.Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιούπολης και Κιλκίς Δημήτριο.

By