Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για επιστροφή στην ανάπτυξη

Μήνυμα «αλλαγής σελίδας» θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos

Διακαναλική συνέντευξη επί παντός επιστητού παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι μέση της επικείμενης εξόδου της Ελλάδας στην αγορά, η χώρα αλλάζει σελίδα.

«Μπροστά μας ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «το λένε όλοι οι ξένοι«, κάτι που διαπίστωσε, όπως είπε, και ο ίδιος, στις τελευταίες συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πιστοποιείται από όλους, και από τον απολύτως αρμόδιο τεχνοκράτη Κλάους Ρέγκλινγκ», αναφερόμενος στη συνέντευξη του επικεφαλής του ESM. Η χώρα, σημείωσε, ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενέστατη αναφορά στην οικονομία και επεσήμανε πως: «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αδιάφορο για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Για τα εσωκομματικά του κόμματος, όταν ρωτήθηκε για τον Γιώργο Παπανδρέου  τόνισε ότι ότι «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αυτές (οι εκκρεμότητες) είναι «προφανώς πολιτικές». Ο πρώτος που έχει ιστορικό ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, είναι ο κ. Παπανδρέου, είπε.

Σε ερώτηση εάν αιφνιδιάστηκε, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν αιφνιδιάζομαι με τίποτα πλέον». Το ΠΑΣΟΚ -πρόσθεσε- είναι δημοκρατικό κόμμα, οι βουλευτές μας ψήφισαν με βάση την απόφαση που έλαβαν συλλογικά, τιμώ τη στάση των βουλευτών μας.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρώην γγ της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «είναι θλιβερό ότι ένα πρόσωπο σε υψηλή κυβερνητική θέση φέρθηκε έτσι» ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση Μπαλτάκου ως «ακραία». Επανέλαβε την στήριξη του προς τον Αντώνη Σαμαράς, αναφέροντας ότι «χαίρομαι που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά. Ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης όλων των στελεχών.»

«Θέμα εκλογών δεν υπάρχει»

Αναφερόμενος στα σενάρια για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει την ιδέα του «δημοψηφίσματος», αλλά η στρατηγική της εφόδου, όπως είπε, απέτυχε από τα αποδυτήρια.

«Υπάρχει το συνδυαστικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Στις τοπικές εκλογές η παράταξή μας έχει μία υπεροχή και στις ευρωεκλογές έχουμε την εικόνα που βλέπετε. Πού είναι το πρόβλημα κυβερνησιμότητας;» αναρωτήθηκε.

«Θέμα εκλογών δεν υπάρχει. Δεν το θέλει ο κόσμος και αυτό φαίνεται» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, έκανε μία επιλογή του 2010 και ανέλαβε όλο το κόστος. Πιστεύω -συμπλήρωσε- ότι αν ανέβει η χώρα, θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ. «Η στροφή γίνεται, αλλά δεν έχει συντελεστεί. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Οι έλληνες πολίτες ας κάνουν μία επιλογή, θα τη σεβαστούμε απολύτως» δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε επίσης ότι υπάρχει στη χώρα ένα «πρόβλημα δημοκρατίας, αντιπροσωπευτικότητας, νομιμοποίησης» όταν έχεις –όπως δήλωσε- ένα κόμμα σαν τη Χρυσλη Αυγή, όταν έχεις κόμματα που υποστηρίζουν συνωμοσιολογικές θεωρίες, όταν έχεις κόμματα που φλερτάρουν με άνεση με ακροδεξιές ιδέες και πολίτες αποστασιοποιημένους.

 

 

By