Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Απαράδεκτο να υιοθετούνται οι ισχυρισμοί της Χ.Α.

«Ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση στη Βουλή από το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

samaras venizelos

Μήνυμα σταθερότητας θέλησε να στείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να θίξει και να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας και επέκρινε έντονα πολιτικά κόμματα και αρχηγούς που σήμερα έρχονται να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση.

«Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έσπευσε να απορρίψει τις κατηγορίες περί παρέμβασης στο δικαστικό έργο, σημειώνοντας πως η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί «με τα δικά της κριτήρια και ανεξάρτητα».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεν ότι μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «αξιακές, ιδεολογικές και ιστορικές διαφορές», δεν έθεσε ωστόσο θέμα κυβερνητικής συνοχής, καθώς -όπως είπε- «όταν κάνεις κυβέρνηση εθνικής ανάγκης δεν κοιτάς τις παραδοσιακές πολιτικές διαφορές κοιτάς το εθνικό καθήκον και την επιτακτική ανάγκη να σταθεί η χώρα όρθια».

Εξάλλου, προανήγγειλε πως η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση -που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας- θα γίνει, προκειμένου «να απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση» και να «φανεί η γυμνιά των επιχειρημάτων» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που παρευρέθηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, χαρακτήρισε ως θετικές τις τελευταίες εξελίξεις για την οικονομία.

By