Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα εξοντώνει και ευτελίζει τη Δημοκρατία.

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή

venizelos-omilia15«Αυτά που συνέβησαν, με αποκορύφωμα την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήσαν, δυστυχώς, απροσδόκητα» τονίζει σε δήλωσή του για τη Χρυσή Αυγή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει συνεπώς να εφαρμοστεί».

Αναλυτικά, η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

Αυτά που συνέβησαν, με αποκορύφωμα την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήσαν, δυστυχώς, απροσδόκητα.
Θέτω το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, με σαφή, έντονο και σταθερό τρόπο, ήδη πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2013. Ζητώ, όλον αυτόν τον καιρό, την ενιαία και σθεναρή αντίδραση των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Τη λήψη μέτρων, νομοθετικών και κοινοβουλευτικών. Πρωτίστως όμως την εφαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας. Αυτό αφορά τη δικαιοσύνη και όχι την Κυβέρνηση ή τη Βουλή που πρέπει φυσικά να εφαρμόσει αυστηρά τον Κανονισμό της.

Η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα εξοντώνει και ευτελίζει τη Δημοκρατία. Η καταστρατήγηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από ένα δεδηλωμένα αντικοινοβουλευτικό κόμμα καταρρακώνει το θεσμικό ρόλο της Βουλής.

Επί μήνες επικρατεί, δυστυχώς, η μικροκομματική σκοπιμότητα. Κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν το εύρος του λεγόμενου «αντιμνημονιακού μετώπου», παρότι ξέρουν ότι αυτό είναι ευκαιριακό, ετερόκλητο και στρατηγικά αδιέξοδο. Συνυπάρχουν όμως με τη Χ.Α. μέσα σε αυτό, με κοινό στόχο την κυβερνητική πλειοψηφία και το «παλιό» κομματικό σύστημα. Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι η ανοχή επαναπατρίζει ψηφοφόρους της Χ.Α. πραγματικούς ή δημοσκοπικούς. Κάποιοι αρνούνται να συνεργαστούν με αυτούς με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά, στο όνομα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι η Δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται.

Η Χ. Α. είναι μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με πρόσοψη και προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. Αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους αλλά την ηγεσία και τα δικτυωμένα ενεργά μέλη. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει συνεπώς να εφαρμοστεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By