Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: «Εμείς θέλουμε να ενώσουμε το έθνος»

Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο την επομένη των εκλογών ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos-KO

Νέα κυβέρνηση, με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή θα πρέπει να υπάρξει μόνον εφόσον το θέλουν τα κόμματα, αλλιώς θα μοιάζει με αποστασία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μόνος του εξωτερική πολιτική

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε και πάλι ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και σύμβολο ενότητας του έθνους, γιατί, όπως είπε, «εμείς θέλουμε να ενώσουμε το έθνος» και να σταματήσει αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος που υπάρχει στη χώρα. Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία επαφή της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει μόνη της εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στη Μόσχα χωρίς να συνοδεύεται από τον πρέσβη, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό, παρατήρησε, γίνεται μόνο στη Συριακή αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται σε κανονικό εμφύλιο με την κυβέρνηση.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «για να έχουμε σταθερότητα, χρειάζεται η κυβέρνηση όχι γενικά κι αόριστα, με προοδευτικό πρόσημο, άρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς, που είναι συν 2 γιατί τώρα έχουμε και τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Αηδόνη, 29 Βουλευτές είναι καθοριστικός παράγοντας για να υπάρχει κυβέρνηση».

By