Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Η εκλογή προέδρου με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση

Τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης και την προστασία της σταθερότητας θέτει ως ζητούμενο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε βουλευτικές εκλογές ο Ευ.Βενιζέλος

samaras venizelos

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Βενιζέλος αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, «εφόσον το ζητούμενο είναι η συνέχιση της μόνης εθνικής στρατηγικής και η προστασία της κυβερνητικής σταθερότητας, την αξία της οποίας καταλαβαίνουν πολύ περισσότεροι από αυτούς που το ομολογούν».

Αναγνωρίζει το κρίσιμο σημείο της προεδρικής εκλογής τον Μάρτιο του 2015, αλλά σημειώνει ότι «αυτό θα το δούμε με τους όρους που απαιτούνται θεσμικά, δηλαδή με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι έρχεται η ώρα της εξόδου από το Μνημόνιο, ενώ επαναλαμβάνει και εκείνος ότι τα 2/3 του πρωτογενούς πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για να καλυφθούν ανάγκες ευπαθών ομάδων και να αποκατασταθούν αδικίες που έγιναν υπό την πίεση της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται

Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν αυτοδιαλύεται, ούτε επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασεβεί σε βάρος του. «Όπως σεβόμαστε τους πάντες, απαιτούμε απόλυτο σεβασμό, όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στη φυσιογνωμία και στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη στάση που τηρεί η ΔΗΜΑΡ στο θέμα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει άχαρη αυτή η συζήτηση, που δεν έχει νόημα να συνεχίζεται και μάλιστα δημόσια.

«Εδώ πρόκειται για μια επιλογή που αφορά την κατεύθυνση της χώρας, την εθνική στρατηγική, την αίσθηση ευθύνης που έχει ο καθένας, ως κομματικός φορέας, ως παράταξη, ως άτομο. Εμείς ούτε αμφιρρέπουμε ούτε έχουμε ως πρόταγμα το κομματικό μας “μαγαζί”. Ύπατο κριτήριό μας είναι η δημοκρατική παράταξη που πάντοτε λειτούργησε πατριωτικά, δηλαδή πραγματικά προοδευτικά.»

By