Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση μετά από 8 χρόνια ύφεσης

«Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του Economist

venizelos-economistA

 

«Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που άρχισε να βγαίνει από την κρίση μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Αραβικού Κόσμου και της ΕΕ κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του Economist «Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος» που διεξάγεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, υπό την αιγίδα και της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. «Τώρα η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, παρατήρησε ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3% του ΑΕΠ» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα παρουσιάζει τώρα, ως χώρα, όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».

Αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, υποστήριξε ότι αποτελεί προοίμιο για ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, που προετοιμάζουμε ως Προεδρία της ΕΕ σε συνεργασία με την Ύπατη Εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάθριν “Αστον σε μερικές βδομάδες. Πρόκειται, όπως είπε, για την Υπουργική Σύνοδο των 28 κρατών της ΕΕ και των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Κόσμου, που αποτελεί, άλλωστε, και μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

By