Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Δυστυχώς δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας»

Σφοδρή επίθεση εναντίον Ευρωπαίων ακόμη και ομοϊδεατών του εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την απόφαση για την Κύπρο.

benizelosbouliΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι η στάση του πολιτικού συστήματος στη Γερμανία είναι ενιαία και σημείωσε πως ακόμη και η γαλλική κυβέρνηση στήριξε αναφανδόν την πρόταση της Γερμανίας.
«Οι ευθύνες της Ευρωζώνης ως προς την κακή διαχείριση, τη μυωπική διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο είναι προφανείς. Αναφέρομαι στις ευθύνες της Ευρωζώνης. Ξέρουμε τους συσχετισμούς, ξέρουμε τον κεντρικό και καθοριστικό ρόλο της Γερμανίας, αλλά είναι λάθος να αποδίδουμε τις ευθύνες μόνο στη Γερμανία, μόνο στη γερμανική κυβέρνηση.» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κύριος Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός νότος, η περιφέρεια της Ευρωζώνης, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση» , και χαρακτήρισε την στρατηγική που ακολουθεί η Ευρώπη άκρως επικίνδυνη «Η θεωρία ότι υπάρχουν τράπεζες ασφαλείς και τράπεζες επισφαλείς, είναι επικίνδυνη και εξοντωτική για την περιφέρεια της Ευρωζώνης.» σημείωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του Γιουρογκρουπ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την Κυπριακή ηγεσία αν και παρατήρησε ελλείψεις στους χειρισμούς,ενώ συνέχισε και την τακτική που έχει εγκαινιάσει το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζει το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο
«Είναι πραγματικά κωμικοτραγικό, πολιτικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος προνομιακός εταίρος, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», να μην αντιλαμβάνονται σε τι βαθμό αδιεξόδου έχουν οδηγηθεί οι πολιτικές τους σε σχέση με την Κύπρο.Και είναι πραγματικά εξοργιστικό να διατυπώνουν πολιτικές θέσεις οι οποίες εξ αντικειμένου δίνουν οδό διαφυγής ή υπεκφυγής σε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και σε ανθρώπους οι οποίοι οφείλουν να απολογηθούν για τη διαχείριση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και την ανεξέλεγκτη ροή της κρίσης τα τελευταία χρόνια.»

[space size=»30″]

 

By