Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συμμάχους

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις εξελίξεις στη Συρία

venizelosvouli3SLIDER«Η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ», ανέφερε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας για τις εξελίξεις στη Συρία, επεσήμανε ότι η χώρα μας είναι και πάλι στο κεντρικό ρεύμα της διεθνούς κοινότητας.

«Πρέπει να έχουμε μια πολιτική αρχών με δεδομένα το σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε και πρόσθεσε πως το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο στη Συρία για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να απομακρυνθούν Έλληνες που ζουν στην περιοχή. Πάντως, μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, είναι εντυπωσιακά μικρός ο αριθμός των ενδιαφερομένων. Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται επίσης, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση ενός πιθανού κύματος προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι για να υπάρξει βιώσιμη λύση στη Συρία θα πρέπει να υπάρξει ενεργός συμμετοχή του ΟΗΕ, των χωρών του κόλπου, της Αιγύπτου και της Ρωσίας, αλλά και να είναι αποδεκτή από το Ιράν και τόνισε ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας θα πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By