Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος

«Να εφαρμόσουμε μεταρρυθμιστικές πολιτικές που δίνουν στους Έλληνες ένα καλό κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του πολίτη» ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

benizelosbouli«Το ΠΑΣΟΚ που έχει στενούς ιστορικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με την Κρήτη θέλει να ξαναβρεί εδώ στην Κρήτη την επαφή του με την κοινωνία, πείθοντας τον κόσμο πως αυτό που κάνουμε είναι το μόνο που μπορούσε και μπορεί να γίνει. Το μόνο που οδηγεί με ασφαλή και δίκαιο τρόπο την Ελλάδα οριστικά έξω από την κρίση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας παράλληλα και τις αντιδράσεις που προκαλεί η διαθεσιμότητα.
«Θα υπάρχουν προβλήματα και εντάσεις. Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ζητώντας ωστόσο «να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Να εφαρμόσουμε μεταρρυθμιστικές πολιτικές που δίνουν στους Έλληνες ένα καλό κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του πολίτη»
Απαντώντας αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, «οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια και απόλυτη διαφάνεια» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε «υπολογισμένη» τη στέρηση εσόδων. «Οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου. Δεν έχουμε πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εδώ το μικρό Λουξεμβούργο αυτή τη στιγμή είναι σε πολιτική κρίση».
Ερωτώμενος για τις ενστάσεις που υπάρχουν αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ, «η απόφασή μας για την Δημοτική Αστυνομία είναι να γίνει μια αξιολόγηση αυτής της υπηρεσίας, αυτής της δομής, να ενταχθεί ως διοικητική αστυνομία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητές της. Όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρεί ότι έχει ανάγκη από αστυνόμευση. Γιατί φυσικά πρέπει να υπάρχει ευταξία στις πόλεις και γιατί πρέπει να καταπολεμούνται μορφές παρανομίας, οι οποίες τελικά πλήττουν την οικονομία. Το υγιές εμπόριο», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By