Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Κρίσιμο να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε

Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα απευθυνθεί η Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, ο κ.Βενιζέλος παρατήρησε πως δεν βλέπει τον λόγο να γίνει αυτό πριν από τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι αυτό θα κριθεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

venizelos600_040314i

«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική των ομαλών συνθηκών, με ενδιαφέρει ποιος θα έχει την ευθύνη της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, ωσότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας, ώστε να μη χαθούν όσα με τόσο κόπο πετύχαμε. Και αυτό είναι ένα θέμα που εμμέσως κρίνεται στις ευρωεκλογές» τόνισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δημοσκοπήσεις, παρατήρησε ότι «αυτές είναι κακές για το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «εμείς όμως πήραμε το κόστος δύσκολων αποφάσεων, αποφάσεων που εν μέρει αδίκησαν την ελληνική κοινωνία, αναλάβαμε όμως την ιστορική πολιτική ευθύνη (που συγκυριακά μπορεί να είναι ενοχλητική) για να αποτρέψουμε την πολιτική της καταστροφής. Κάναμε σκληρές διαπραγματεύσεις και πήραμε δύσκολες αποφάσεις, είμασταν στα μέτωπα της μάχης και υφιστάμεθα την πίεση και τη φθορά. Οι άλλοι που μιλούν δημαγωγικά υφίστανται κι αυτοί φθορά στις δημοσκοπήσεις, είναι συμπαθείς κτυπούν φιλικά στη πλάτη, είναι ένας εύκολος ρόλος που κι εγώ θα ήθελα να έχω. Πιστεύουν ότι διστάζουμε να ανταλλάξουμε ρόλους; Ας έρθουν».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με τον χρόνο που θα απευθυνθεί η Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, ο κ.Βενιζέλος παρατήρησε πως δεν βλέπει τον λόγο να γίνει αυτό πριν από τις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι αυτό θα κριθεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

By