Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη

Οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos pasok

Πέρα από το διακύβευμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη, οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, υποστήριξε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. Υπό αυτά τα δεδομένα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευρωεκλογές θα είναι μια σκληρή πολιτική μάχη και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή.

Σε ό,τι αφορά κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότησή της, παρότι, όπως είπε, κατά τις ίδιες πηγές, όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με διαρροές γύρω από το ζήτημα της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, ήταν κατώτερα των περιστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, κάτι που θα διευκρινίσει και αύριο στην προγραμματισμένη πρώτη εκδήλωση του κόμματος που γίνεται ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για την πορεία για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της βιωσιμότητας του χρέους, σημειώνοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση. Πέρα από τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να παλέψουμε για να μη χαθεί το στοίχημα της εθνικής ενότητας και ο προσανατολισμός της χώρας. Επισήμανε επίσης ότι η ευθύνη για τη διατήρησή τους εξαρτάται από όλους τους θεσμικούς παράγοντες. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, επίσης, ότι το όλο σκηνικό είναι περίπλοκο γιατί αφορά και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως είναι μεταξύ άλλων οι περιφερειακές συγκρούσεις που συντελούνται δίπλα στη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By