Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ο Καραμανλής άλλαξε τον πολιτικό πολιτισμό

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε το σπάνιο προνόμιο να διασχίσει ως πολιτικός ηγέτης μισό περίπου αιώνα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε το σπάνιο προνόμιο να διασχίσει ως πολιτικός ηγέτης μισό περίπου αιώνα, δεν έχει να φοβηθεί κάτι από αυτή την εξελισσόμενη ιστορική αξιολόγηση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο Μέγαρο Μουσικής.

Επίσης, ανέφερε «άλλο η πολιτική σύγκρουση και άλλο να βλέπεις τον πολιτικό σου αντίπαλο ως εσωτερικό εχθρό». «Η κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τα τρία τελευταία χρόνια, η άρση των αβεβαιοτήτων, η αμφισβήτηση της γραμμικής εξέλιξης των πραγμάτων πάντα προς το καλύτερο, επηρεάζει αναμφίβολα και τη στάση μας απέναντι στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά προφανώς και του Ανδρέα Παπανδρέου, να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια, για την περίοδο της μεταπολίτευσης, που παρά τα προφανή προβλήματα τις υστερήσεις και τις αντιφάσεις, είναι η καλύτερη και ευτυχέστερη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας μας» και συμπλήρωσε ότι «η μεταπολίτευση που σφράγισε ο Καραμανλής άλλαξε τον πολιτικό πολιτισμό».

Τέλος, επεσήμανε ότι «είμαι βέβαιος ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μας έλεγε σήμερα πως είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να διασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού, ως μια από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πατρίδας μας, μέσα σε συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής».

 

By