Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοικτό και έτοιμο να συνεργαστεί

«Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

VENIZELOS2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το περιεχόμενο των επισκέψεών του στην Αλβανία, αλλά και τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έχουμε και πολύ σημαντικές θεσμικές εξελίξεις, δημοκρατικές εξελίξεις. Θα θυμάστε ότι εδώ και μήνες, όταν μόνο το ΠΑΣΟΚ και μόνος μου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έφερα το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, είχα πολλές φορές προσφύγει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μιλώντας για την ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πραγματικά γιατί – κάλιο αργά παρά ποτέ – ενεργοποιήθηκε η δικαιοσύνη και η αναγκαία πολιτική βούληση που έπρεπε να έχει διαμορφωθεί πολύ νωρίτερα, κινητοποιούνται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, γίνεται η δημοκρατία μας πιο ισχυρή, γιατί αμύνεται και αυτοπροστατεύεται. Αλλά βεβαίως, πρέπει να διαφυλάξουμε το συνταγματικό τόξο, γιατί όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, η βία είναι ένα άκρο. Και χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο κατά κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας».

«Για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε το ίδιο σενάριο: να ανακυκλώνεται μία διεθνής συζήτηση για την Ελλάδα, σαν να είναι η Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης ή της παγκόσμιας οικονομίας» απάντησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφορικά με τις πιέσεις τη τρόικα, χαρακτηρίζοντας «δημοσιονομικό θαύμα αυτό που έχει συντελεστεί».

«Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας. Τώρα ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση’» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ελπίζοντας ότι «θα βοηθήσει πάρα πολύ ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, διότι εδώ πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε τα θέματα με τεχνική επάρκεια, με αξιοπιστία, αλλά και στον πολιτικό τους πυρήνα».

Απαντώντας αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, «Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοικτό, είναι πάντα ευρύχωρο, είναι έτοιμο να συνεργαστεί σεβόμενο τους πάντες, θέλει όμως και το ίδιο να το σέβονται και να καταλαβαίνουν τον αγώνα του και την αγωνία του για τη χώρα και για την ευρύτερη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Έχουμε πει όλοι είναι χρήσιμοι, κανείς δεν μπορεί να θέσει τους όρους του. Όλους τους χρειαζόμαστε, δεν εξαρτώμεθα από κανένα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ μπροστά στο ενδεχόμενο απουσίας της ΔΗΜΑΡ από την κοινή προσπάθεια, « μπορεί να προχωρήσει με βάση τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Οι πολίτες είναι αυτοί που λένε πως νοιώθουν και που τοποθετούν τον εαυτό τους. Υπάρχει μία μεγάλη παράταση ανάμεσα στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά. Αυτή πρέπει να εκφραστεί. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς, έχουμε ένα κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς της ευθύνης, γιατί είναι ένα κόμμα συντεχνιακό, του παλιού δημόσιου τομέα, λαϊκιστικό, δημαγωγικό, που έχει μείνει στην εποχή προ της κρίσης και δεν αντιλαμβάνεται ότι τώρα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε νέα προβλήματα. Με νέους όρους. Για τη δημοκρατία, για τους θεσμούς, για την ανάπτυξη, για την απασχόληση» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By