Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ας μην μας κουνάει το δάχτυλο η ΝΔ

«Τίθεται ξανά επί τάπητος το ίδιο το θέμα του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον Πειραιά

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Τίθεται ξανά επί τάπητος το ίδιο το θέμα του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης, του τρόπου λειτουργίας της Βουλής και των προοπτικών της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στις Περιφερειακές ενότητες Πειραιά και Νήσων, απευθύνοντας μια ακόμη προειδοποίηση προς τον Πρωθυπουργό – πιέζοντας για ανασχηματισμό και συντονισμό της τρικομματικής.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει απολογισμός και σχεδιασμός ανά υπουργείο για να βγουν αποτελέσματα.

«Δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από καθημερινές εκπλήξεις, σενάρια, μυθεύματα, δημοσιεύματα με άγχος. Δεν μπορεί να τρέχουμε τη μια πίσω από το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, την άλλη πίσω από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, που πρέπει να γίνει ενιαίος φόρος ακινήτων, την τρίτη πίσω από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε αποσπασματικά με το ένα ή με το άλλο θέμα σαν να είναι κάτι το ξαφνικό» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στοχεύοντας ευθέως το μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε με έμφαση: «Δεν δεχόμαστε να μας υποδεικνύει κανείς την ευθύνη μας, την ξέρουμε και τη σηκώσαμε περισσότερο από κάθε άλλον. Εμείς θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση αυτή, γιατί η κυβέρνηση αυτή στην πραγματικότητα έχει υιοθετήσει τις στρατηγικές μας επιλογές».
Και πρόσθεσε: «Εμείς που σηκώσαμε όλο αυτό το βάρος δεν ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να πετύχει η κυβέρνηση; Εμείς αγωνιζόμαστε λοιπόν να πετύχει, αλλά θέλουμε πραγματικά να πετύχει, δεν θέλουμε ούτε αντιφάσεις, ούτε καθυστερήσεις, ούτε αμφιθυμίες».

Παράλλληλα, υπενθύμισε με νόημα ότι «η κυβέρνηση αυτή υπάρχει, επειδή το ΠΑΣΟΚ άντεξε μια πολύ μεγάλη περίοδο μόνο του και στη συνέχεια «επειδή κάποιοι έκαναν στροφή, ριζική στροφή 180 μοιρών. Η Νέα Δημοκρατία και οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται σήμερα από τη ΔΗΜΑΡ, που έφυγαν από το στείρο «αντιμνημονιακό» μέτωπο και ήρθαν στο μέτωπο της ευθύνης, της ασφάλειας, της προοπτικής με κόπο και κόστος»».

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του κ. Βενιζέλου, η οποία ερμηνεύθηκε ως προκαταβολική άρση ευθυνών του ιδίου ενόψει εκλογών για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή: «Κουβαλάμε μια ιστορική ευθύνη και αυτή την ιστορική ευθύνη θέλουμε τη φέρουμε σε πέρας. Δεν θα κριθεί η ιστορική μας ευθύνη ούτε στις ευρωεκλογές ούτε στις επόμενες εκλογές. Θα κριθεί ιστορικά».

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις επιτυχίας αυτής της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «δεν αρκεί να εμφανίσουμε καλά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν αρκεί να αναδιοργανώσουμε τον χρηματοοικονομικό τομέα και τον τραπεζικό τομέα» αλλά να επιτύχει και αναπτυξιακά και κοινωνικά.
Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι «δεν θα λυθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη δυστυχώς το πρόβλημα της κολοσσιαίας ανεργίας» τουναντίον «θέλει κρατικές παρεμβάσεις» και γι” αυτό επιμένει «στην χρηματοδότηση και την άμεση εφαρμογή φιλόδοξων προγραμμάτων για νέες προσωρινές θέσεις εργασίας για ανέργους, ιδίως από οικογένειες χωρίς εργαζόμενο και για τη στήριξη υφιστάμενων θέσεων εργασίας, γιατί πολλές επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους κλονίζονται» σημείωσε.

Προειδοποίησε δε ότι αν τώρα «δεν μπορέσουμε, με μια Κυβέρνηση συνεργασίας τριών Κομμάτων, να λύσουμε τα προβλήματα αυτά, με ρυθμούς οι οποίοι να ξεπερνούν το συνηθισμένο και να είναι ρυθμοί έκτακτης κατάστασης, δεν θα μπορέσουμε ποτέ. Και δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε».

Τέλος, εστιάζοντας στα προβλήματα του Πειραιά υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα κρουαζιέρας και λιμανιού στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ δήλωσε ότι «πρέπει να σωθούν τα δύο μεγάλα ναυπηγεία, για να προσθέσει: «Θα στηρίξουμε γενναίες πολιτικές αποφάσεις που έχουν ανάγκη από νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για τον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα και το ευρύτερο ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής νομοθεσίας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By