Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Πράξη αυτοκτονίας αν δεν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει έκκληση για ψήφιση ολοκληρωμένης αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κατά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ημερίδα που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία», αναφορικά με την αντιρατσιστική νομοθεσία που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα, ο ίδιος διαμηνύει ρητά πως «αν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία».

Επισήμανε ότι είναι «άθλια» η εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα στη συζήτηση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τόνισε πως είναι ανάγκη να συμφωνήσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, λέγοντας ότι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, αλλά έχει θεμελιακές αξιακές και ιδεολογικές διαφορές.

Σύμφωνα με το Aθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα οι ξένοι συνομιλητές δεν θέτουν ως πρώτο ζήτημα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By