Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος στην Independent: Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στη βρετανική εφημερίδα

benizelosΗ Ελλάδα έχει ήδη διανύσει τα 2/3 του δρόμου της κρίσης και πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη για την ανάπτυξη της οικονομίας τόνισε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Independent και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για τον δρόμο της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση που θεωρεί ότι πλησιάζει καθώς και την πεποίθησή του ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας. «Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στην Independent.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η χώρα έχει περάσει έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ετών προτού μέχρι ν’ αποδεχθεί την πραγματική κατάσταση και ότι τώρα χρειάζεται απεγνωσμένα την στήριξη των θεσμών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ώστε να την κατευθύνουν προς την ενίσχυση της ανάπτυξης αντί για επιπρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής σύσφιξης.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι οι οικονομολόγοι αναφέρονται επιφυλακτικά σε ενδεχόμενο επιβράδυνσης της οικονομικής συρρίκνωσης. Το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά ακόμα 4,5% φέτος και πιθανώς να αυξηθεί κατά 0,6% του χρόνου, «αν και η αύξηση αυτή θα ξεκινά από πολύ χαμηλή βάση».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι το Λονδίνο είναι ο «δημοφιλέστερος» προορισμός των Ελλήνων φοροφυγάδων και όπως αναφέρει η σύνταξη της εφημερίδας, μετά τις έντονες επικρίσεις για ελλιπή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής του ιδίου του κ. Βενιζέλου, διαπραγματεύτηκε το τέλος της τραπεζικής μυστικότητας με την Ελβετία καθιστώντας πλέον το Λονδίνο τον φορολογικό παράδεισο για τους Έλληνες που θέλουν να κρύψουν χρήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By